Здоровʼя

Дієтологи пояснили, у чому користь авокадо для здоров’я

Дієтологи пояснили, у чому користь авокадо для здоров'я

Якщо тост з авокадо входить у ваш сніданок, то велика ймовірність, що ви з’їли свою порцію авокадо. Цей фрукт неймовірно популярний.

Видання Martha Stewart з’ясувало, що буде, якщо їсти авокадо щодня.

Авокадо – фрукт родом із Мексики та Центральної Америки. З ботанічної точки зору він вважається ягодою, але часто його їдять як овоч. Відомі також як алігаторові груші, авокадо ростуть на деревах і відносяться до сімейства лаврових, до якого входять кориця і лавровий лист.

Авокадо – користь і шкода

Знижує ризик захворювань

Авокадо багатий хорошими жирами, відомими як мононенасичені жирні кислоти, каже Кенданс Пампер, зареєстрований дієтолог у Медичному центрі Векснера Університету штату Огайо. Ці жири здатні боротися із запаленням і окислювальним стресом – двома ключовими факторами, що беруть участь у розвитку хронічних захворювань.

Допомагає травленню

“Авокадо також є гарним джерелом харчових волокон, – ділиться Пампер, – Ця клітковина діє як пребіотик, або речовина, що підтримує здоров’я травлення, живлячи корисні бактерії кишківника і сприяючи їхньому зростанню”.

Ця клітковина також допомагає зменшити запалення і поліпшити різноманітність кишкових бактерій, що сприяє регулярному випорожненню кишківника, каже дієтолог.

Сприяє здоров’ю мозку

Корисні жири авокадо допомагають зменшити запалення і збільшити приплив крові до мозку, каже Пампер. В авокадо також багато вітаміну Е – антиоксиданту, який може допомогти уповільнити прогресування вікового неврологічного спаду, додає вона.

“Інші поживні речовини, що містяться в авокадо, включно з калієм, магнієм, вітаміном B6 і фолатом, корисні для мозку, оскільки вони відіграють роль у розвитку та функціонуванні мозку, руховому контролі, навчанні, пам’яті, пізнанні та настрої”, – каже Пампер.

Підтримує серце

Ще одна користь авокадо для здоров’я пов’язана із серцем. Для початку, клітковина і жири, що містяться в цьому фрукті, допомагають знизити рівень холестерину в крові, який є основним фактором ризику розвитку серцевих захворювань.

“Авокадо також містить фітостероли, або рослинні стероли, – додає Пампер. – Ці речовини, як відомо, знижують рівень холестерину в крові та кров’яний тиск, тим самим захищаючи серце.”

Як вибрати авокадо в магазині

Стиглі авокадо можуть швидко зіпсуватися, тому купити ідеальний екземпляр може бути непросто.

“Якщо ви хочете використати його того самого дня, злегка натисніть на шкірку, – радить Ванесса Алі, магістр кулінарії та доцент Коледжу харчових інновацій і технологій при Університеті Джонсона і Уельсу. – Вона має злегка подаватися на дотик без кашки. Колір також може бути підказкою. Авокадо Хасс, найпоширеніший сорт, темніє в міру дозрівання, перетворюючись із яскраво-зеленого на майже чорний”.

Крім того, за її словами, якщо вам потрібно зберігати авокадо, то обирайте твердіші, з рівномірним зеленим кольором і дайте їм дозріти за кімнатної температури.

Алі радить під час купівлі видалити невелику плодоніжку у верхній частині і перевірити м’якоть під нею. Якщо вона зелена, то можна брати, але якщо вона коричнева, то, найімовірніше, авокадо перезріло.

Раніше УНІАН писав, як змусити авокадо дозріти за одну ніч.

Також може бути цікавим