Здоровʼя

Дієтологи пояснили, у чому користь авокадо для здоров’я

Дієтологи пояснили, у чому користь авокадо для здоров'я

Якщо тост з авокадо входить у ваш сніданок, то велика ймовірність, що ви з’їли свою порцію авокадо. Цей фрукт неймовірно популярний.

Видання Martha Stewart з’ясувало, що буде, якщо їсти авокадо щодня.

Авокадо – фрукт родом із Мексики та Центральної Америки. З ботанічної точки зору він вважається ягодою, але часто його їдять як овоч. Відомі також як алігаторові груші, авокадо ростуть на деревах і відносяться до сімейства лаврових, до якого входять кориця і лавровий лист.

Авокадо – користь і шкода

Знижує ризик захворювань

Авокадо багатий хорошими жирами, відомими як мононенасичені жирні кислоти, каже Кенданс Пампер, зареєстрований дієтолог у Медичному центрі Векснера Університету штату Огайо. Ці жири здатні боротися із запаленням і окислювальним стресом – двома ключовими факторами, що беруть участь у розвитку хронічних захворювань.

Допомагає травленню

“Авокадо також є гарним джерелом харчових волокон, – ділиться Пампер, – Ця клітковина діє як пребіотик, або речовина, що підтримує здоров’я травлення, живлячи корисні бактерії кишківника і сприяючи їхньому зростанню”.

Ця клітковина також допомагає зменшити запалення і поліпшити різноманітність кишкових бактерій, що сприяє регулярному випорожненню кишківника, каже дієтолог.

Сприяє здоров’ю мозку

Корисні жири авокадо допомагають зменшити запалення і збільшити приплив крові до мозку, каже Пампер. В авокадо також багато вітаміну Е – антиоксиданту, який може допомогти уповільнити прогресування вікового неврологічного спаду, додає вона.

“Інші поживні речовини, що містяться в авокадо, включно з калієм, магнієм, вітаміном B6 і фолатом, корисні для мозку, оскільки вони відіграють роль у розвитку та функціонуванні мозку, руховому контролі, навчанні, пам’яті, пізнанні та настрої”, – каже Пампер.

Підтримує серце

Ще одна користь авокадо для здоров’я пов’язана із серцем. Для початку, клітковина і жири, що містяться в цьому фрукті, допомагають знизити рівень холестерину в крові, який є основним фактором ризику розвитку серцевих захворювань.

“Авокадо також містить фітостероли, або рослинні стероли, – додає Пампер. – Ці речовини, як відомо, знижують рівень холестерину в крові та кров’яний тиск, тим самим захищаючи серце.”

Як вибрати авокадо в магазині

Стиглі авокадо можуть швидко зіпсуватися, тому купити ідеальний екземпляр може бути непросто.

“Якщо ви хочете використати його того самого дня, злегка натисніть на шкірку, – радить Ванесса Алі, магістр кулінарії та доцент Коледжу харчових інновацій і технологій при Університеті Джонсона і Уельсу. – Вона має злегка подаватися на дотик без кашки. Колір також може бути підказкою. Авокадо Хасс, найпоширеніший сорт, темніє в міру дозрівання, перетворюючись із яскраво-зеленого на майже чорний”.

Крім того, за її словами, якщо вам потрібно зберігати авокадо, то обирайте твердіші, з рівномірним зеленим кольором і дайте їм дозріти за кімнатної температури.

Алі радить під час купівлі видалити невелику плодоніжку у верхній частині і перевірити м’якоть під нею. Якщо вона зелена, то можна брати, але якщо вона коричнева, то, найімовірніше, авокадо перезріло.

Раніше УНІАН писав, як змусити авокадо дозріти за одну ніч.