Цей популярний овоч містить велику кількість вітаміну С.
У продуктовому відділі є безліч продуктів, які мають прекрасний смак і корисні для здоров’я, якщо вживати їх у сирому вигляді: від яблук і чорниці до моркви і болгарського перцю. Дехто стверджує, що картопля теж належить до цієї категорії.
“Картопля – один із найбільш універсальних продуктів на Землі”, – розповів USA Today дипломований дієтолог Міка Сіва. “Хоча деякі люди розповідають про користь вживання сирої картоплі, я не рекомендую цього робити”.
У сирій картоплі справді більше вітаміну С, ніж у вареній, каже Шеллі Боллс, дипломована дієтологиня і фахівчиня з харчування з Consumer Health Digest.
“Під час варіння картоплі вміст вітаміну С зменшується на 62%”, – додає вона. “Під час запікання картоплі вміст вітаміну С знижується на 35% через термічну деградацію”.
Сира картопля середнього розміру містить приблизно 16 грамів вітаміну С, згідно з базою даних продуктів харчування Міністерства сільського господарства США.
Для довідки, рекомендована добова норма вітаміну С становить 90 міліграмів для чоловіків, 75 мг для жінок і 120 для вагітних. Однак є безліч продуктів із набагато вищим вмістом вітаміну С: 100-грамова порція капусти містить близько 93 мг, середній ківі – близько 56 мг, а броколі – близько 51 мг.
Раніше УНІАН писав, як зробити так, щоб авокадо не темніло.