Багато людей намагаються уникати бананів, але цього краще не робити через те, яку користь несе цей фрукт.
Про банани дуже багато говорять. Вони нібито “занадто багаті вуглеводами” і зовсім “наповнені цукром”, через що не підходять для тих людей, які намагаються схуднути.
Так, банани не володіють такою антиоксидантною силою, як чорниця, і не такі популярні, як яблука, але з погляду користі для здоров’я вони зовсім не такі вже й погані, пише зареєстрована дієтологиня Ліза Валенте в матеріалі для Eating Well.
Незважаючи на свою спірну репутацію в плані харчування, банани, як і раніше, є найбільш продаваним фруктом у США. Є кілька причин, через які вам обов’язково потрібно купувати банани під час походу в супермаркет.
Банани є багатим джерелом калію. У США, зокрема, понад 100 мільйонів людей страждають від підвищеного тиску, а калій допомагає підтримувати його в нормі. В одному середньому банані 422 мг калію – це близько 9% від добової норми.
Крім того, один середній банан містить близько 3 грамів клітковини. Можливо, це не здається великою кількістю, але кожен грам важливий, особливо з огляду на те, що більшість людей не споживають достатню кількість клітковини. Жінкам слід прагнути до 25 г на день, а чоловікам – до 38 г.
Клітковина допомагає довше зберігати відчуття ситості, покращує здоров’я кишківника і корисна для серця.
У матеріалі також повідомляється про резистентний крохмаль, про який багато хто навіть міг і не чути. Але це дійсно унікальна речовина, а незрілі банани є її чудовим джерелом. Це важкозасвоюваний вуглевод, який допомагає поліпшити здоров’я кишківника і може сприяти спалюванню жиру.
У невеликому стиглому банані міститься 4 грами резистентного крохмалю, а в зелених бананах його на 80% більше. Експерти рекомендують отримувати 10 г цієї речовини на день.
І, одним із явних для деяких людей плюсом є те, що банани підходять для вживання при діабеті. Дослідження, опубліковане у Frontiers in Endocrinology, показало, що вживання більшої кількості фруктів може допомогти людям з діабетом знизити рівень цукру в крові натщесерце. Інше дослідження в European Journal of Nutrition виявило, що у людей, які регулярно їдять фрукти, нижчий ризик розвитку діабету 2 типу.
Інші новини зі сфери здоров’я
Раніше УНІАН повідомляв, чому м’яса багато їсти не можна. Щоденне вживання м’яса може мати як переваги, так і ризики, залежно від його типу та кількості.
Крім того, ми розповідали, що станеться з тілом, якщо взимку ви їстимете апельсини щодня. Зокрема, ви маєте знати, що апельсини багаті на вітамін С, фолат та антиоксиданти, які полегшують для організму боротьбу з мікробами.