Вчені провели експеримент і здивували результатами вживання волоських горіхів.
Нове дослідження показує, що всього жменю волоських горіхів за сніданком може серйозно поліпшити роботу мозку, посилюючи пам’ять і когнітивні здібності протягом дня.
“Це дослідження підтверджує, що волоські горіхи – справжня їжа для мозку”, – заявила професорка нейробіології Клер Вільямс з Університету Редінга, яка очолила дослідження, пише New York Post.
В експерименті взяли участь 32 здорових молодих людини віком від 18 до 30 років, які їли два різні сніданки в різні дні:
- один був багатий на волоські горіхи,
- другий мав таку саму калорійність, але без горіхів.
Група, яка вживала горіхи, починала ранок з однієї й тієї самої страви: 50 грамів волоських горіхів, змішаних із мюслі та йогуртом.
Протягом наступних шести годин учасники проходили когнітивні тести, в той час як вчені відстежували їхню мозкову активність. Як виявилося, вживання волоських горіхів прискорило реакцію і поліпшило пам’ять порівняно з безгоріховим сніданком.
“Жменя волоських горіхів за сніданком може дати молодим людям розумову перевагу, коли їм потрібно показати максимальну продуктивність”, – зазначила Вільямс. Зміни в мозковій активності у випробовуваних також вказували на те, що горіхи допомагають мозку працювати ефективніше під час складних завдань.
Аналізи крові показали позитивні зміни в рівнях глюкози та жирних кислот, що важливо для підтримки роботи мозку. Ключову роль у всіх цих корисних властивостях відіграє унікальний склад горіхів – омега-3 (альфа-ліноленова кислота), білок і поліфеноли.
Інші новини зі сфери здоров’я
Раніше УНІАН повідомляв про 15 найгірших продуктів для сніданку, які підвищують рівень цукру в крові. Існує безліч чинників, які можуть спричинити стрибок цукру, наприклад, дієта, стрес, сон, інтенсивні фізичні навантаження і приймання ліків. Тимчасовий стрибок цукру – це нормально. Однак тривале підвищення цукру в крові може призвести до пошкодження нирок, нервових закінчень, зору та серця.
Крім того, писали, яку кашу можна їсти щодня. Дієтологи назвали 7 найкорисніших круп. Крупи, про які йдеться нижче, універсальні: їх можна готувати з м’ясом, як основну страву, додавати до перших страв, подавати з овочами в салатах або навіть як сніданок чи десерт.