Готувати їжу самостійно вигідніше, ніж замовляти її. А скільки можна зекономити, якщо готувати самостійно суші? Запевняємо, відповідь вас неабияк здивує.
Ціни постійно зростають, а зарплати українців, на жаль, встигають за ними дуже рідко. Тому любителі доставок все частіше задумуються проте, щоб почати готувати улюблену їжу вдома. І в більшості випадків це дійсно вигідно. Але є особливі ситуації, коли все порахувати не так просто. Візьмемо для прикладу суші. Що вигідніше: замовляти чи готувати самому? Спершу здається, що саме другий варіант. Але розберімося в цьому детальніше.
На користь цього варіанту говорить економія на продуктах. Купуючи їх гуртом, можна дуже суттєво зекономити на кожному інгредієнті. Рис, норі, соєвий соус та імбир у розрахунку на порцію виходять значно дешевше, ніж якщо ви замовлятимете суші в ресторані. Навіть свіжа риба та морепродукти при закупівлі не дуже значними обсягами можуть обійтися дешевше, ніж готові роли з доставки. Але чи все так просто, як здається одразу?
Насправді більшість людей замовляють суші не частіше 1-2 разів на місяць. Їсти їх частіше можуть одиниці, бо ні грошей, ні навіть особливого бажання для цього з часом не стає. І ось тут уже підрахунки значно складніші. Бо як купити інгредієнти чітко на один роль? А якщо готуєте сет, в яких входить декілька видів ролів, які привозяться не цілими? Тобто продуктів у такому випадку доведеться купувати більше, ніж треба на конкретну порцію.
А що робити з надлишками? Звісно ж, рис можна з’їсти з іншими стравами, норі додати в салат, а соєвим соусом заправляти локшину. Але чи про такі кулінарні експерименти ви мріяли, коли просто хотіли з’їсти суші? До того ж делікатні продукти, як-от червона риба чи креветки, мають обмежений термін зберігання. І якщо їх е з’їсте вчасно, тоді доведеться викинути. В обох випадках порція суші обійдеться дорожче, ніж з доставки.
Але ціна — це лише половина питання. Приготування суші вимагає досвіду та майстерності. Тож якщо ви тільки думаєте про це та після перегляду відео на YouTube вирішили, що це легко, то запевняємо, все навпаки. Так, ви зможете зробити простенькі макі. Можливо, навіть зробите класно! А ось все інше вийде таким собі. Та ще й купу часу на це витрачати, посуд після цього мити. Тож робити суші самому варто хіба що від сильного бажання.