Одна спеція перетворює суп на витвір мистецтва.
Більшість людей постійно їсть суп – гороховий вважається одним із найпопулярніших і нескладних у приготуванні, особливо якщо ви купуєте брикетний напівфабрикат. Дізнайтеся, як поліпшити смак горохового супу буквально за 2 хвилини.
Як варити гороховий суп – хитрість, перевірена роками
Для того щоб зрозуміти, як зварити гороховий суп ідеально, важливо правильно виконувати всі етапи приготування. По-перше, якщо готуєте гороховий суп із копченостями, то обов’язково ретельно проварюйте м’ясо окремо. Як правило, на це йде приблизно півгодини або трохи більше.
Тільки потім, не дістаючи м’ясо, потрібно викласти до нього набряклий горох і після закипання варити ще 40-50 хвилин. Будь-яку пінку необхідно прибирати шумівкою, тоді колір супу буде більш привабливим.
Але головний секрет криється в інгредієнті, який майже ніхто не використовує, а він дуже сильно впливає на смак. Щоб отримати неймовірно смачний і ароматний гороховий суп, потрібно за 2 хвилини до закінчення готування всипати куркуму або паприку, або додати лавровий лист. Потім накрити каструлю кришкою і дати настоятися – ці спеції перетворять звичайну першу страву на витвір мистецтва.
Дуже смачний гороховий суп – рецепт
Дійсно смачний суп вийде, якщо ви візьмете:
- триста грамів сушеного гороху;
- один кілограм свинячих реберець (копчених);
- дві-три підкопчених ковбаски або сосиски;
- дві-три картоплини;
- одна морква;
- одна цибуля;
- сіль, перець, куркума, паприка, лавровий лист;
- три літри води;
- петрушка або кріп;
- 30 грамів рослинної олії.
Запам’ятовуйте, як приготувати гороховий суп із копченостями.
Узяти велику каструлю, налити воду, довести її до кипіння. Усі копченості нарізати кубиком. У киплячу воду викласти ребра, варити 30 хвилин, потім додати попередньо замочений горох і готувати ще півгодини.
Очищену картоплю нарізати кубиком, покласти в каструлю, попередньо діставши звідти ребра. Накрити гороховий суп кришкою, варити 15 хвилин. Копчені сосиски нарізати кубиком або кружечками, свинячі реберця розібрати на м’ясо.
Зробити засмажку з овочів, додати її в суп разом із копченостями. Посолити, поперчити, варити під кришкою ще 10 хвилин. Потім всипати куркуму, паприку і лавровий лист, залишити суп настоюватися 5-10 хвилин, а потім посипати зеленню і подати до столу.