Якщо хочете приготувати птицю на пательні й отримати хрусткий верх, можна використовувати один кисломолочний продукт.
Під час новорічних свят господарі та господині приділяють багато часу готуванню, і часто “зіркою” під час застілля стає птиця. Але далеко не всі знають, як домогтися золотої скоринки на курці, щоб страва була дуже апетитною.
Є кілька кулінарних секретів, завдяки яким золотисто-коричневий верх буде і в птаха, приготованого в духовці, і в того, що готується на сковороді.
Як зробити хрустку скоринку на курці в духовці
Найпростіший спосіб, завдяки якому страва стане підсмаженою, – це використовувати режими гриль чи верхній нагрів за 10 хвилин до того, як страва буде готова.
Крім того, можна змащувати птицю деякими інгредієнтами, які дадуть змогу отримати бажану скоринку.
Ось чим змастити курку, щоб вийшла золотиста скоринка:
- Можна використовувати вершкове масло чи мед – нанесіть ці інгредієнти на страву за 15 хвилин до готовності і знову відправте її в духовку;
- Щедро приправте птицю сіллю та перцем. Потім відокремте шкірку на передній частині курки і всередині присипте приправами саму грудку.
Якщо використовувати останній лайфхак, то під час запікання шкірка стане особливо хрусткою.
Як домогтися золотистої скоринки – незвичайна глазур
Можна просто посолити і поперчити птицю, покласти в неї приблизно третину лимона з цедрою і поставити запікати приблизно на 1 годину за температури від 180 до 200 градусів.
Поки птах готуватиметься, необхідно зробити глазур, до якої входять такі інгредієнти:
- Дрібно порубаний 1 зубчик часнику.
- Близько 50 грамів вершкового масла.
- Приблизно 50 г томатної пасти.
- 1 столова ложка цукру.
- Можна додати гострий перець на ваш смак.
- 1 столова ложка соєвого соусу.
Усі інгредієнти потрібно проварити на невеликому вогні, щоб вийшла однорідна суміш. Зверніть увагу, що не можна доводити глазур до кипіння.
Як надати курці золотисто-коричневої скоринки завдяки глазурі
Коли до кінця приготування птиці залишиться 10-15 хвилин, її потрібно дістати з духовки. Змастіть страву товстим шаром глазурі та знову поставте в духовку. Температуру можна зменшити до 170 градусів. Уважно стежте за приготуванням, оскільки в складі глазурі є цукор, і він може дуже швидко карамелізуватися та підгоріти.
Як приготувати курку з хрусткою скоринкою на сковороді
Під час готування птиця може вийти м’якою, а не підсмаженою, і через це не матиме апетитного вигляду. Як виявляється, на курці золотистою шкірка може стати завдяки одному кисломолочному продукту – сметані.
Ми з’ясували, чим обмазати курку для скоринки, а тепер варто пояснити, як же це правильно зробити. Птицю потрібно змастити сметаною, а потім викласти на розпечену сковороду. Коли один бік підсмажиться до золотистості, переверніть інгредієнт на інший. Після цього страву необхідно довести до готовності на невеликому вогні.
Раніше УНІАН писав, які можна приготувати салати на Новий рік 2025.