Лайфхаки

Яку частину курки вигідніше купувати і для яких страв: повний розбір тушки (інфографіка)

Яку частину курки вигідніше купувати і для яких страв: повний розбір тушки (інфографіка)

Курятина – це один із найпопулярніших видів м’яса, завдяки своїм смаковим якостям. УНІАН розібрався яка частина курки найсмачніша і які шматочки для чого краще використовувати.

Яка частина курки краща для супу і холодцю

Складно уявити щось краще в ці холодні вечори, ніж тарілка гарячого супу. Ось тільки досі не всі знають, яка частина курки найкраща для бульйону.

Щоб наситити воду смаками та жирами, краще брати соковиті шматочки. Так, стегна і гомілки з більш жирним м’ясом найкраще підійдуть для цієї мети. З цієї ж причини їх краще купувати, якщо ви плануєте тушкувати, запікати або смажити курку. Існують і дешевші варіанти – шиї та спинки.

Яку частину курки вигідніше купувати і для яких страв: повний розбір тушки (інфографіка)

Також є частина птиці, яку краще не брати для бульйону – філе. Дехто задається питанням: філе це яка частина курки? Відповідь доволі проста, адже йдеться про грудку, яка складається з білого, практично пісного м’яса. З неї варто готувати бульйон, тільки якщо ви вирішили худнути.

Усе це справедливо і для того, яка частина курки краща для холодцю, адже вся суть у створенні міцного бульйону.

У гомілках і стегнах є достатньо жиру, колагену і смаків, щоб вийшов відмінний холодець. Крила і філе знадобляться як наповнення, але міцності бульйону не додадуть. Секретним інгредієнтом можуть стати курячі лапи завдяки високому вмісту колагену.

Яка частина курки краща для шашлику, запікання і тушкування

Найкраще для цього брати шматочки стегон і філе. Таким чином можна буде догодити людям, які віддадуть перевагу жирним або більш ніжним частинам курятини. Крім того, їх зручно маринувати та насаджувати на шампур.

Філе також буде хорошим варіантом, якщо хочете запекти м’ясо або відварити його, щоб додати в салат.

Для тушкування краще буде взяти стегна і гомілки – жир у них дасть змогу також приготувати дуже смачний і насичений соус.

Яка частина курки найшкідливіша

У найшкідливіших шматочках курятини немає нічого корисного – тільки жир і холестерин. А яка частина курки найжирніша? Правильно, шкіра. Вона може бути небезпечною ще й через можливі залишки хлору, який недобросовісні люди використовують для надання несвіжій курці товарного вигляду.

У зв’язку з цим вживати курятину краще попередньо знявши шкірку. Також шкідливими є й курячі крильця, в яких багато “шкірки”.

Однак якщо вас це не зупиняє, то саме крила найкраще підійдуть для смаження та приготування закусок.

Раніше УНІАН розповідав, як посмажити м’ясо на сковороді, якщо це свинина.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Наче забрали з хімчистки: як удома почистити одяг, який не можна прати
  • Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь
  • Можна звільнити пам’ять на телефоні, навіть якщо нічого видаляти: ось як це зробити

Також може бути цікавим