Лайфхаки

Столова ложка соди – і м’ясо танутиме в роті: ось коли її потрібно додати

Столова ложка соди - і м'ясо танутиме в роті: ось коли її потрібно додати

Приготування м’яса – це окремий вид мистецтва. Процес стає в рази легшим, якщо в рукаві є перевірені лайфхаки. Сьогодні розглянемо, як посмажити м’ясо, використовуючи для маринаду соду.

Маринуємо м’ясо з содою – як смажити свинину

Сода здатна зробити свинину більш соковитою і м’якою, оскільки допомагає їй утримувати вологу. Крім того, вона вийде ніжнішою і швидше промаринується, завдяки здатності соди руйнувати колаген у м’ясі. Використовувати її варто обережно, інакше продукт може змінити смак.

Тепер перейдемо до того, як смажити свинину на сковороді.

Для початку обсушіть свинину паперовим рушником. За необхідності обріжте жир і плівки. Як смажити м’ясо на сковороді:

  • змішайте спеції з содою і замаринуйте м’ясо;
  • залиште його в холодильнику на кілька годин;
  • для приготування розігрійте сковорідку, додайте олію й обсмажуйте свинину до золотистої скоринки.

Дуже важливо в процесі не пересушити, інакше свинину буде важко жувати.

Складно сказати, скільки смажити свинину. Цей вид м’яса потрібно повністю прожарювати, а тому напівзаходи неприпустимі. Найдієвіший метод – це скористатися кулінарним термометром і виміряти температуру всередині, вона має сягнути 70 градусів. При проколі з нього має витікати прозорий сік.

Тепер, коли ви знаєте, як правильно смажити свинину, окремо зазначимо, чому варто обрати саме цей вид м’яса. По-перше, вона не така дорога як яловичина. По-друге, у свинини насичений смак і ніжна текстура – це дає змогу використовувати її у великому діапазоні страв. Вишенькою на торті є поживність цього продукту. У цьому виді м’яса багато білка, заліза, цинку і вітамінів групи В.

Дізнавшись, як смажити м’ясо, може виникнути спокуса робити це щодня. Однак варто враховувати, що в ньому високий вміст насичених жирів і холестерину.

Також може бути цікавим